creació, il·lustració

Inktober. Què és? ¿Qué es?


CAT/ESP

L’Inktober és un repte per a il·lustradors que es fa cada any. En què consisteix? Doncs cada dia, durant el mes d’octubre, has de penjar a les xarxes socials una il·lustració feta, d’entrada, amb tinta. 31 dies, 31 dibuixos. És una proposta que va crear Jake Parker al seu web l’any 2009. Ell ho va fa fer per millorar habilitats d’entintat i també per desenvolupar hàbits positius de dibuix.
Són milions de dibuixants i de il·lustradors qui, des de llavors, cada any ho fan. Es fa servir l’etiqueta #inktober i pots veure un gran ventall de treballs, a qualsevol xarxa social, amb diferents acabats, estils… És una festa pels ulls! De debó.

El repte en si és senzill:

  • Fas un dibuix a tinta (jo faig servir la de Winsor and Newton. Pots veure-la aquí si vols -enllaç afiliada-)
  • El penges, a qualsevol xarxa social que tinguis, amb el hastag #Inktober, o també afegint l’any vigent, enguany #inktober2020
  • I així, cada dia dels 31 del mes.

Per complicar una mica més de repte, des de la pàgina oficial l’Inktober, pengen cada any un llistat de paraules, una per cada dia del mes, així, has de basar-te en ella per fer la teva il·lustració. Jo aquest any ho he fet així.

Us recomano que busqueu el hastag i gaudiu dels magnífics treballs de tants artistes. Hi ha qui, a més, decideix complicar el seu repte o crear la seva temàtica (fora de les paraules suggerides) com per exemple la Mar Villar i els seus gats, o el Jotaká amb els contes. Us en deixo algunes captures perquè ho gaudiu. Enguany m’he enamorat de nou de l’Inktoker del Toni Galmes


Inktober es un reto para ilustradores que se hace cada año. ¿En qué consiste? Pues cada día, durante el mes de octubre, tienes que colgar en las redes sociales una ilustración hecha, de entrada, con tinta. 31 días, 31 dibujos. Es una propuesta que creó Jake Parker en su web en 2009. Él lo hizo para mejorar habilidades de entintado y también para desarrollar hábitos positivos de dibujo.
Son millones de dibujantes y de ilustradores los que, desde entonces, cada año lo hacen. Se utiliza la etiqueta #inktober y puedes ver un gran abanico de trabajos en cualquier red social, con diferentes acabados, estilos … ¡Es una fiesta para los ojos! De verdad.

El reto en sí es sencillo:

  • Haces un dibujo con tinta (yo uso la de Winsor and Newton. Puedes verla aquí si quieres -enlace afiliada-).
  • Lo cuelgas, en cualquier red social, que tengas con el hastag #Inktober, o también añadiendo el año en curso, éste #inktober2020
  • Y así, cada día de los 31 del mes.

Para complicar más de reto, desde la página oficial Inktober, cuelgan cada año un listado de palabras, una por cada día del mes, así, tienes que basarte en ella para hacer tu ilustración. Yo así lo he hecho este año.

Os recomiendo buscar el hastag y disfrutar de los magníficos trabajos de tantos artistas. Hay quien, además, decide complicar su reto o crear su temática, ignorando las palabras sugeridas, como por ejemplo Mar Villar y sus gatos, o Jotaká con los cuentos. Os dejo algunas capturas para que lo disfrutéis. Este año me he enamorado, de nuevo, del Inktoker de Toni Galmes

Deixa un comentari